Blog De Hooijbergh - De gezelligste dieren

De gezelligste dieren

In onze kinderboerderij wonen veel verschillende soorten dieren. Heel nuttige dieren zoals onze kippen die ervoor zorgen dat we een lekker scharreleitje kunnen eten, de pony´s die de kinderen knuffelen, borstelen en waar ze op kunnen rijden, maar ook kleine dieren die zo gezellig zijn dat daar wel eens wat meer over mag worden verteld.

Ik heb het over onze cavia´s 😊

Zo leuk deze diertjes, al vanaf hun geboortezijn ze helemaal af! Vol haar komen ze gezellig piepend ter wereld. Cavia’s zijn echte familiedieren; ooms en tantes, opa’s en oma’s, iedereen bemoeit zich met de opvoeding van de kleine ukkies.

Ze zijn wat schuw van aart maar als je het vertrouwen eenmaal hebt gewonnen laten ze zich horen zodra je er aan komt. Ze hopen natuurlijk op wat lekkers! Ze maken hele gezellige geluidjes en communiceren echt met elkaar; kom op jongens, etenstijd!  Ook al zijn ze net geboren de baby’s eten gelijk mee met de oudere cavia’s. Hooi, andijvie, een lekkere gezonde sinaasappel voor de vitamine C (dat hebben cavia’s echt nodig) en natuurlijk hun speciale cavia brokjes, alles gaat naar binnen.

Er is één ding waar cavia’s niet tegen kunnen en dat is stress.  Ze krijgen dan heel snel een hartstilstand en dat moeten we natuurlijk voorkomen! Vandaar dat onze Hooijbergh kinderen leren om heel rustig met ze om te gaan. Ze gaan samen met onze medewerkers op bezoek bij ze en gaan in het stro zitten op de grond. Nu kan de cavia niet vallen. Zo mooi om te zien hoe rustig een kind kan worden door heerlijk deze gezelligste dieren te aaien en al hun geheimen met ze te delen…. En ze krijgen altijd reactie terug; pieperdepiep!