Kinderboerderij

Een eigen kinderboerderij!

Bij Kinderopvang De Hooijbergh beleven kinderen het echte buitenleven. We hebben een eigen kinderboerderij waar varkens, geiten, schapen, ezels, paarden, pony’s, konijnen, cavia’s,  kippen en duiven wonen. Je ziet ze in allerlei kleuren en maten. Zo leren de  kinderen dat een geit groot, klein,  langhaar of juist kortharig kan zijn. Ze leren het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes en zien hoe jonge dieren eruitzien. Regelmatig zien ze ook hoe ze geboren worden. Ook voor de ouders is dat een prachtige ervaring!

Respect voor de dieren krijgen kinderen zo vanzelf. Ze zitten graag met de dieren op schoot te knuffelen. Als er biggetjes geboren zijn is het feest; als je ze aait gaan ze vanzelf liggen! De verse eitjes die de kinderen vinden worden gebruikt om te bakken of om op brood te eten. Soms hebben we in  het voorjaar een pot-lammetje dat met de fles wordt grootgebracht. Alle kinderen helpen dan  natuurlijk graag mee.

Diervriendelijk

De kinderboerderij ligt midden tussen de speelvelden en de kinderen kunnen de dieren altijd zien tijdens het buitenspelen. Om ervoor te zorgen dat ze de dieren op de juiste manier aaien en behandelen gaat er altijd begeleiding mee. De kinderen van de buitenschoolse opvang helpen met het schoonmaken van de dierenverblijven. Ook kijken ze mee als de hoefsmid, de dierenarts of de schapenscheerder langskomt.

Echt waar?!

Het afgelopen voorjaar zijn er veel dieren geboren bij onze kinderboerderij. Er zijn kleine geitjes geboren, twee witte en twee zwarte. We hebben twee bonte veulentjes, een nestje konijntjes, acht biggetjes en een aantal jonge cavia’s.  Sommige dieren blijven gezellig op de kinderboerderij wonen, andere dieren zoals cavia’s en konijnen, krijgen vaak een nieuwe plekje bij onze kinderen thuis of gaan naar een andere kinderboerderij.