Natuurlijk speelterrein

Vlak en strak?

Het is tegenwoordig moeilijk om nog een speelplaats voor kinderen te vinden dat er natuurlijk uitziet. Vaak is er een heel nette betegelde ondergrond met eventueel een stuk kunstgras waar een schommel of klimrek op is geplaatst. Het geheel is met strakke hekken omheind. Prachtig maar niet uitdagend.

Kinderen willen het liefst lekker kunnen spelen met zand, water, takken en kleden en dan graag in de bosjes of op de heuvel.  Natuurlijk moet een speelplein veilig zijn maar saai hoeft niet.

Wij hebben voor iedere leeftijdsgroep een eigen speelplaats. De kinderen hebben daar veel ruimte met verschillende ondergronden. Een stuk tuin waar ze doorheen kunnen kruipen, een verhard gedeelte om op te fietsen en een grasveld. Ook is er voldoende schaduw door bomen of een afdak. Er zijn volop plekjes waar je rustig kunt spelen zonder dat andere kinderen je storen  als je dat niet wilt. Je kunt er tenten bouwen, spelen in het zand en met de waterbanen. Ook kun je er  met houten blokken bouwen

De BSO heeft een crossbaan waar ze kunnen skelteren en fietsen of skeeleren. Er is een huttenbouw gedeelte waar naar harte lust van alles in elkaar gezet kan worden. Ook spelen in onze caravan of in de keet is populair. Als het even kouder wordt dan steken de BSO leidsters de vuur ton aan en roosteren we een worstje of marshmallow boven het vuur.