Ponyrijden en verzorging

De Hooijbergh staat bekend om het buitenleven. Naast alle andere dieren van de kinderboerderij  zijn er ook paarden en pony’s.  We hebben een groot zwart Fries paard genaamd Bouk. Hij woont hier al 13 jaar en de grote kinderen mogen onder begeleiding op hem rijden. Hij heeft zelfs voor de koningin gereden. Bouk is gek op kinderen en doet heel voorzichtig. Hij heeft één oog waarmee hij beperkt kan zien. Dit heeft hij  opgelopen door een virus maar gelukkig heeft hij  daar geen last van. Alle kinderen kennen hem en als hij in de stal staat gaan ze eerst even langs zijn raam om hem gedag te zeggen.

Er zijn nog twee grote en tien kleinere pony’s. Samen met onze leidsters Rianne en Desiree kunnen de kinderen pony rijden, paardjes borstelen en knuffelen of gezellig met de pony’s wandelen. Onze Shantih is een heerlijke en geduldige, vrij grote pony die zeer vertrouwd is met jonge kinderen. Aan de hand of longeerlijn mogen ze op hem rijden. Een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met het paardrijden en te ervaren of ze misschien bij een manege op paardrijles willen.  Extra leuk is het dat Shantih ook voor onze huifkar kan lopen en soms op die manier de kinderen van school komt halen.

Elk jaar worden er  bij de kleine pony’s wel een paar veulentjes geboren. De kinderen leven erg mee en letten goed op of de merrie mogelijk al gaat bevallen. Soms zijn ze dan ook bij de geboorte aanwezig. Een moment dat grote indruk maakt.