Kinderdagverblijf De Hooijbergh

Kinderdagverblijf De Hooijbergh

Kinderdagverblijf De Hooijbergh is er voor kinderen van nul tot vier jaar. Ook kinderen met speciale behoeftes vinden bij ons een eigen plekje. 

Op onze dagopvang  hebben we twee verschillende leeftijdscategorieën; de ene voor kinderen van 0 tot 2 jaar en de andere voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Bij kinderopvang tot 2 jaar is een minimale afname van 2 dagen per week verplicht.

De kinderen worden opgevangen in groepen waar vaste leidsters werken, veilig en vertrouwd. We bieden persoonlijke zorg, dat wil zeggen dat de zorg aan de behoefte van uw kind wordt aangepast. Dit omdat ieder kind tenslotte zijn eigen dagritme heeft. De ruimtes zijn kleurrijk, open, modern en huiselijk van sfeer. De groepen zijn ingericht met allerlei soorten kwalitatief goed speelgoed dat past bij de ontwikkelingsfase van de kinderen. Op de groepen is voldoende rekening gehouden met kinderen die even een rustig plekje nodig hebben om in te spelen.

Uw kind krijgt bij ons veel vrijheid in het kiezen van de bezigheden. Wij werken dagelijks met activiteiten die te maken hebben met een thema. Deze zijn steeds verschillend en duren ongeveer vijf weken. De onderwerpen zijn herkenbaar voor de kinderen. Er is aandacht voor taalontwikkeling, motoriek en sociale ontwikkeling.

Tijdens het buiten spelen leggen we de nadruk op het weer, de seizoenen, de natuur en natuurlijk onze dieren. We zorgen er voor dat de kinderen lekker bewegen door met ze te dansen of een actief spel te spelen. Ook onze baby’s worden betrokken bij de groepsactiviteiten en zitten er vaak gezellig bij of spelen in de box in het midden van de groep. Zo kunnen ze alles zien en horen. Uiteraard gaan ook zij iedere dag mee naar buiten en kunnen ze desgewenst heerlijk slapen in één van onze buitenbedden. Gezond en lekker fris!

Onze groepsleidsters zijn uiteraard gekwalificeerd. Als toegevoegde waarde hebben wij ook HBO-geschoolde medewerksters en een verpleegkundige in dienst.

Alle leidsters staan iedere dag garant voor een gezellige dag bij De Hooijbergh!

Onze unieke voorzieningen:

  • Dagelijkse zorg aangepast aan uw kind
  • Totaal pakket aan opvang-faciliteiten
  • Warme maaltijd voor alle kinderen
  • Wintertuin (buitenspelen onder dak)
  • Biologische moestuin, pluktuin en boomgaard
  • Geopend van 07:00 – 19:00 uur
  • 50 weken per jaar geopend

Wij stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze opvang, uw kind kan later terugkijken op een heerlijke tijd.