Buitenschoolse Opvang bij de Hooijbergh

Buitenschoolse opvang Barsingerhorn

De Hooijbergh op de Boerderij

 

Wanneer u kiest voor BSO bij De Hooijbergh op de Boerderij in Barsingerhorn, dan krijgt u een totaalpakket. Deze locatie is uniek! De ruimte is ingericht met een open structuur en toch veel kleine hoekjes voor alle leeftijden, waar kinderen zich even kunnen terugtrekken. BSO De Hooijbergh op de Boerderij is opgericht in juli 2005.

 

Tarieven en mogelijkheden

Groepen

De groepen zijn ingericht naar de individuele behoeften van de kinderen.  De ruimtes zijn sfeervol en gezellig en hebben meerdere speelhoeken. De vaste leidsters brengen de kinderen ’s morgens naar de juf op school en halen ze zelf ’s middags weer op. De leidsters zijn zeer betrokken bij de kinderen en zorgen er elke dag weer voor dat iedereen met veel plezier komt spelen.  Na schooltijd worden de kinderen gezellig ontvangen met een kopje thee, vers fruit of een plak ontbijtkoek. Daarna mag iedereen een activiteit kiezen, bijvoorbeeld in ons knutselatelier met uitdagende materialen. Er wordt veel gewerkt met thema’s. Uiteraard zijn we dagelijks bij onze dieren buiten of in de stal te vinden. Voor de oudste kinderen hebben wij een eigen ruimte ingericht. Lekker lezen in de lounge hoek of je uitleven met technisch Lego, Playmobil, een tafelvoetbal of computer.

DSC06522 (Medium)

Maaltijden en verzorging

Bij De Hooijbergh op de Boerderij is alles inbegrepen, ook het vervoer van en naar school. Vanaf 07.00 uur is er ontbijt, ’s middags op lange dagen (woensdag en vrijdag) is er een broodmaaltijd met vers fruit, afgewisseld met gezonde tussendoortjes. Vanaf 18.00 uur worden er warme en gezonde maaltijden aangeboden. Onder begeleiding koken de kinderen vaak mee.

Pluspunten van de Hooijbergh op de Boerderij

De Hooijbergh op de Boerderij is zeer ruim, modern en overzichtelijk ingericht. De locatie is warm, knus en huiselijk. Binnen en buiten wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig en zeer kwalitatief speelgoed. Het buitenleven staat centraal, vooral de eigen minipaarden fokkerij en kinderboerderij met allerlei dieren om te verzorgen, te knuffelen en pony’s om op de rijden. Er is een moestuin, skelterbaan en er zijn trampolines. Bij regenachtig of erg koud weer kunnen we terecht bij de grote overdekte speelplaats. Tijdens het buiten zijn leggen we de nadruk op het weer, de seizoenen, de natuur en natuurlijk onze dieren die binnen handbereik zijn.

DSC00117 (Medium) 

Tijdens de schoolvakantie houden we rekening met de groepsgrootte. Als de groepen kleiner zijn dan voegen we samen. Ouders krijgen hier vooraf bericht van. Zo kan ieder kind steeds weer genieten van nieuwe activiteiten. Ook maken we geregeld uitstapjes met ons eigen vervoer.

Openingstijden

De Hooijbergh op de Boerderij is open van 07.00 tot 19.00 uur. Wij zijn vijftig weken per jaar geopend en bieden ook vakantieopvang.

meer-informatie

Meer weten over onze pedagogische visie, veiligheid en hygiëne?
Of wilt u meer weten over de beoordeling van de GGD over onze buitenschoolse opvang?

devider-knip-googletop
googlemaps
devider-knip-googlebottom