Peuteropvang

Peuteropvang is een voorziening voor kinderen van 2 tot 4 jaar, waar gedurende minimaal twee dagdelen per week gespeeld kan worden.

Tarieven en mogelijkheden

Peuteropvang bieden we aan voor alle kinderen van 2 – 4 jaar. De kinderen komen minimaal twee of meer keer per week bij ons spelen van 08.00- 13.00 uur of van 13.00 tot 18.00 uur. Op de peuteropvang raken kinderen er alvast aan gewend om regelmatig een paar uur zonder vader, moeder of verzorger te zijn, zodat de overstap naar school makkelijker wordt. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw kind, naast een hele dag dagopvang, ook peuteropvang aan te bieden  De kinderen worden door dezelfde leidsters in dezelfde groep opgevangen als de kinderen die de hele dag komen spelen.

De kinderen leren op de groep met elkaar te spelen, te delen en op hun beurt te wachten. Ze krijgen allerlei activiteiten aangeboden die betrekking hebben op een thema. Er worden van uw kind geen concrete prestaties verwacht, want de opvang is geen school. Wel zullen wij hen stimuleren om met allerlei materialen en soorten speelgoed bezig te zijn, zowel binnen als buiten. We beschikken over heerlijk ruime groepsruimten met uitdagend spelmateriaal.

De Hooijbergh vindt het buitenleven belangrijk, vooral in de peuterleeftijd worden de seizoenen, de dieren en planten meegenomen in de diverse thema’s. Iedere dag spelen de kinderen buiten, kleding die daar geschikt voor is is dus nodig! De kinderen bezoeken dagelijks onze dieren van de kinderboerderij. Als er een jong geitje is geboren of het varken heeft biggetjes gekregen gaan we natuurlijk direct op kraambezoek!

Natuurlijk worden er ook groepsactiviteiten aangeboden, bijvoorbeeld in de vorm van kringactiviteiten. Er worden dan samen spelletjes gedaan, gegeten, gedronken, gezongen of voorgelezen. Daarnaast doen we met kleine groepjes activiteiten zoals knutselen, bouwen of bijvoorbeeld een rollenspel spelen.

Om 12.45 komen de ouders de kinderen weer ophalen nadat ze een heerlijke warme maaltijd hebben gegeten en kunnen ze indien nodig thuis lekker even slapen. Kortom, in de peutergroep leert een kind zijn eigen mogelijkheden ontdekken, het leert omgaan met leeftijdsgenootjes en wordt geholpen met de eerste stapjes buitenshuis op weg naar zelfstandigheid.

Wij stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze opvang, uw kind kan later terugkijken op een heerlijke tijd.

Locatie Barsingerhorn

Veel dieren, biologische maaltijden, luiers en verzorgingsmiddelen inbegrepen.
Een veilig eigen speelplekje, het buitenleven en vooral liefdevolle aandacht.

Meer over de locatie Barsingerhorn >>