Unieke faciliteiten

De Hooijbergh is anders en uniek

Wat maakt ons zo anders? Deze vraag krijgen we vaak gesteld.  Het begint bij onze locatie. De keuze om juist hier een kinderopvang te gaan starten is in 2002 heel bewust gemaakt. Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, te bewegen, zich te ontwikkelen en om zichzelf te kunnen zijn. Onze locatie in het buitengebied biedt deze ruimte. We vinden het belangrijk om de kinderen respect en liefde voor de natuur en de dieren die daar in leven, bij te brengen. Doordat we beschikken over een eigen kinderboerderij en pony-fokkerij komen onze kinderen daar dagelijks mee in aanraking. Ook heeft iedere groep zijn eigen moestuin, is er een boombaard en natuurlijk een pluktuin voor bloemen en fruit.

Daarnaast zijn de groepsruimten gesitueerd in nostalgische gebouwen. Deze zijn allemaal ingericht met het doel de kinderen een knus en veilig gevoel te geven. Ze zijn ruim en hebben allerlei hoekjes waar je ook even rustig op jezelf kunt spelen. Voor een gezond en fris klimaat op de groepen hebben we gekozen voor frisse kleuren, veel ramen en hoge plafonds. En door de oude elementen van de stolpboerderij zichtbaar te houden, krijgen de groepen natuurlijk vanzelf al sfeer.

Onze kinderen kunnen iedere dag buiten spelen. De speelplaatsen zijn heel ruim en natuurlijk aangelegd. Tijdens de bouw is er een overdekte wintertuin aangelegd voor de jongste kinderen waar ze altijd kunnen buitenspelen. Ook is er een groot afdak dat zorgt voor een droge speelplek bij regenachtig weer of voor schaduw in de zomer. We zijn van mening dat er niet zoiets bestaat als slecht weer, als je er maar op gekleed bent! Ouders krijgen het advies om voor hun kind speciale water- en winddichte speelbroeken (hansop) aan te schaffen en te zorgen voor laarzen. In de winter een muts, handschoenen en een sjaal en dan kun je heerlijk buitenspelen.

Vies worden mag bij De Hooijbergh!

En wat nog meer?

Aan de gediplomeerde leidsters die de kinderen op de groepen begeleiden (Pedagogisch Medewerkers oftewel PM-ers) stellen we hoge eisen.  Dit zorgt voor een professioneel team dat dagelijks zorgt voor een fijne sfeer en activiteiten die passen bij de leeftijd en interesse van de kinderen. U en uw kind zullen zich hierdoor bij De Hooijbergh snel thuis voelen. Uw kind krijgt een eigen mentor toegewezen. Zij zorgt voor voldoende zorg en aandacht. Daarnaast houdt ze de ontwikkeling van uw kind bij door regelmatig te observeren. U kunt tevens bij haar terecht voor een gesprek over hoe het met uw kind gaat op de groep. Natuurlijk krijgt u dit ook altijd te horen als u hem/haar komt ophalen maar soms is er behoefte aan een rustig gesprekje.

Zorg voor veiligheid en gezondheid vinden we belangrijk, zeker met meerdere kinderen bij elkaar. De PM-ers werken volgens onze onze veiligheids- en gezondheidsprotocollen. Ondanks dat het niet verplicht is, willen we dat iedereen die op de groep werkt in het bezit is van het Kinder EHBO Diploma. Wanneer er een ongelukje gebeurt kan de medewerkster goed inschatten wat voor zorg er nodig is. Doordat er ook verpleegkundigen bij De Hooijbergh werken, is er ook meer kennis van zorg. En op het gebied van gedrag en ontwikkeling van kinderen kunnen wij, of u als ouder, om hulp vragen bij onze Kindertherapeut.

Ieder kind hetzelfde?

Nee! Ieder kind is anders en uniek. Maar we vinden wel dat alle kinderen dezelfde rechten hebben. We bieden daarom ook een totaal pakket aan opvang aan. Alle voeding, verzorgingsproducten en activiteiten zijn daarin opgenomen.

Wanneer er kinderen zijn die extra aandacht nodig hebben, zullen we ons uiterste best doen om samen te zoeken naar een oplossing. Sinds 2015 zijn we aangesloten bij Stichting Heemzorg. Deze stichting bemiddelt in de inkoop van extra handen op de groep voor kinderen met een zorgvraag zodat ook zij bij De Hooijbergh kunnen spelen.