Sfeer en inrichting

Sfeer en inrichting

Toen we 18 jaar geleden het concept voor “De Hooijbergh” bedachten vonden we het heel belangrijk dat de groepsruimten vooral een gezellige en uitnodigende sfeer zouden gaan uitstralen. In die tijd waren groepsruimten in peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties vooral rustig ingericht.

De vloeren waren zandkleurig of geel en het meubilair van beukenhout. Trouwens, alle meubels stonden tegen de wanden zodat je altijd een goed zicht op de kinderen had. Daarnaast was een tl-verlichting ideaal.

Het bedrijf dat bij ons in de stopboerderij gevraagd werd om de vloeren te voorzien van marmoleum ging er dan ook van uit dat de keuze simpel zou zijn. Ze hadden al veel ervaring.

Groot was de verbazing toen ze onze plannen onder ogen kregen.

Dussss…. zeven verschillende kleuren Marmoleum in de vorm van een schilderpallet gesneden met ruime golven door het hele gebouw!! Het werd afgeraden, we zouden spijt kunnen krijgen, veel te druk… Toch gedaan natuurlijk en we zijn er tot vandaag blij mee!

Ook hoeken met vloerbedekking in bloemenprint (inmiddels vervangen door vel gekleurde tapijttegels) kleden de groepsruimtes gezellig aan. In de hoge Stolpboerderij We maakten hoeken waar kinderen rustig konden spelen, inderdaad de medewerksters konden de kinderen niet altijd zien maar dat is nooit een probleem geweest. Ze hoorde wel wat de kinderen deden. Voor nieuwe medewerksters altijd even wennen maar de voordelen zagen ze al snel. Er heerste rust op de groep, het was gezellig en de kinderen voelde zich er thuis.

Daarnaast veranderden we een aantal keer per jaar de inrichting zodat kinderen alles opnieuw gingen ontdekken. Kinderen gingen daardoor anders spelen en met ander speelgoed aan de gang.

Nu zijn we 18 jaar verder, zijn wat gegroeid met een tweede gebouw en de BSO is erbij gekomen. De ideeën over de inrichting zijn hetzelfde gebleven. Kleurrijk, hoeken en veranderen, het werkt op alle groepen positief.

Niet alleen voor de kinderen hoor, alle medewerkers vinden het leuk! Na de zomer voel je het al, tijd voor iets nieuws. Op naar de grote zolder waar enorm veel spullen zijn opgeslagen en dan daar leuke ideeën opdoen voor je groep. Het werkt inspirerend en voorkomt een zekere sleur. Ook kom je op ideeën voor leuke thema’s met daarbij inspiratie voor hoe je kinderen enthousiast kunt maken om met het thema aan de slag te gaan.

Ja we kunnen rustig stellen; Kleur en veranderingen horen bij De Hooijbergh!