Blog-De-Hooijbergh-Zomer-bij-De-Hooijbergh

Zomer bij De Hooijbergh

“Poe, poe”, dat waren hete weken! Gelukkig hebben we heel veel schaduwrijke plekken op onze speelterreinen buiten en stond er vaak een lekker windje, maar aan de “on-Hollandse temperaturen” zijn we niet echt gewend… Met deze dagen is het heel belangrijk dat we de kinderen goed in de gaten houden. Verbranden door de felle zon of oververhitting moet natuurlijk worden voorkomen. Dat betekend smeren, smeren en nog meer smeren met zonnebrandcrème factor 50 en veel water drinken!

Ook onze dieren hebben het dan heet dus opletten! Schaduw, genoeg vers drinkwater en jawel; zonnebrand op de neuzen van pony’s die een wit/roze neus hebben! Onze konijnen (grote Duitse reuzen) kunnen in hun holen onder de grond, die zie je de hele dag niet en de varkens liggen ook vooral binnen. De pony’s en paarden wisselen af, slapen onder de bomen en dan weer een tijdje gras eten op het land. Om te rijden was het veel te heet dus dat doen we weer als het wat koeler wordt.

Op de heetste uren blijven de kinderen binnen, vooral de allerkleinste. Daar is het natuurlijk ook warm, in een oude Stolpboerderij is het niet zo geïsoleerd als in een modern gebouw. Door binnen natte handdoeken op de vloer te leggen om op te spelen en een badje met een heel klein beetje water met bevroren plastic beestjes erin waar de kleintjes zich mee vermaakten voorkom je dat kinderen het te heet krijgen. De leidster met haar voeten in een emmer met koud water ernaast, zo is het voor iedereen goed te doen.

Het was een mooi gezicht; de kinderen in het zwembad, gillend onder de sproeier of de baby’s die lekker speelde op een natte handdoek met alleen een luier aan. IJsjes voor iedereen en vooral spelletjes met water. Een prachtige waterglijbaan voor de BSO en een waterkanon aan de trekker, de kinderen hebben genoten.

Ieder jaar mogen de oudste BSO-kinderen kamperen op het speelveld, dit jaar was dat ook weer zo enorm gezellig! Een Pizza, kampvuur, buitenbioscoop en nachtspel, echt heel bijzonder, zo maak je herinneringen!

En nu is het half augustus en gaan de kinderen weer naar school. Vanmiddag horen we alle verhalen van hun eerste dag.  We blijven genieten van de heerlijke zomer die nog even duurt en spelen de hele dag buiten zoals dat bij De Hooijbergh hoort. Het fruit uit de boomgaard rijpt dus we zullen pruimen gaan plukken en over een week ofzo ook appels en peren. De moestuin mag ook aandacht want die heeft wel heel erg te lijden gehad van het hete weer, er is genoeg te doen dus!