Buitenschoolse opvang

Onze buitenschoolse opvang (BSO) is er voor kinderen van vier tot dertien jaar voor de uren buiten de schooltijd. Dit betreft voorschoolse en naschoolse opvang. Als kinderen vier jaar worden gaan ze naar de basisschool. Tegenwoordig gebruiken veel scholen een “continurooster” dit wil zeggen dat de kinderen op school eten tussen de middag en dus eerder klaar zijn. Dat betekent dus langer de tijd om lekker te spelen op onze BSO!

Onze BSO

Bij het kinderdagverblijf stopt het contract van uw kind op de dag dat hij/zij vier jaar wordt, vanaf dat moment gaat uw kind naar school. Als u gebruik wilt maken van buitenschoolse opvang (BSO) dan gaat dit niet vanzelf. U geeft uw kind daarvoor op via het inschrijfformulier BSO (dit kan al vanaf 2 jaar) dat u vindt op onze site. Doe dit tijdig zodat uw kind op de wachtlijst geplaatst staat.

Als u voorschoolse opvang (VSO) nodig heeft kunt u uw kind om 07.00 uur brengen. De kinderen ontbijten bij ons en om 08.00 uur worden ze naar school gebracht. Kleuters worden altijd naar de klas gebracht zodat we er zeker van zijn dat er op ze gelet wordt. U kunt alleen gebruik maken van VSO als u ook naschoolse opvang (NSO) afneemt. Als de kinderen uit school komen halen wij ze op met de bus. De groepsleidsters halen ze zelf op of een van onze vaste chauffeurs. Na een dag school kunnen de kinderen bij ons op de BSO heerlijk spelen en ontspannen.

BSO - De Hooijbergh - Home

Direct naar buiten

Als het even kan gaan de kinderen dan ook direct naar buiten! Daar drinken ze wat en krijgen vers fruit. Ook is dit een fijn moment om rustig te vertellen hoe hun dag op school was.

Vervolgens mogen ze vrij kiezen wat ze gaan doen, er is heel veel mogelijk. Naast activiteiten die de leidsters aanbieden kunnen de kinderen naar de dieren, een pony verzorgen, eitjes zoeken bij het kippenhok, skelteren of fietsen, hutten bouwen, spelen in de caravan, jeep, trekker of een potje voetballen. Kinderen die hun zwemdiploma hebben mogen vissen of varen met de boot of waterfiets.

Dieren verzorgen

De kinderen van de BSO worden betrokken bij de verzorging van alle dieren en helpen met borstelen en het uitmesten van de dierverblijven. Ook houden ze zelf de moestuin bij. Zaaien, oogsten, onkruid wieden en natuurlijk een lekkere maaltijd maken van onze eigen groenten, of een bosje bloemen plukken voor thuis! Tevens groeit er allerlei fruit in de boomgaard waar heerlijke dingen van worden gemaakt, allemaal biologisch natuurlijk.

Naast al deze activiteiten is voldoende ruimte om even lekker rustig te lezen, knutselen of kletsen. Dat kan in de hangmat, of binnen in onze ‘outdoor’ ruimte. Buiten kan in de vaste vuurkorf een vuurtje gestookt worden zodat het ook in de winter lekker warm is en er een marshmallow of broodje gebakken kan worden!

Als het weer echt tegenzit dan is het zeker geen straf om binnen te spelen. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen groepsruimte. De kinderen vanaf 4 jaar spelen op de Stolpgroep in de stolpboerderij en voor kinderen ouder dan 7 jaar hebben we de 7+ groepen, 1 boven in het gebouw “De Hooiberg” en in de ‘Outdoor’ ruimte. Op de groepen zijn allerlei hoeken waar de kinderen kunnen bouwen, verkleden, rollenspellen kunnen doen of een spel. De Kinderen van de 7+ groepen helpen met het maken van een tussendoortje. Er eten veel kinderen mee dus dat is altijd erg gezellig.

In de vakantie komen de kinderen de hele dag spelen. Als u VSO afneemt kan uw kind vanaf 07.00 uur terecht en als u alleen van NSO gebruik maakt vanaf 08.30 uur.

Onze unieke voorzieningen:

  • Eigen kinderboerderij
  • Het buitenleven
  • Biologische moestuin
  • Paardrijlessen
  • Warme maaltijden
  • Geopend van 7:00 tot 19:00 uur
  • 50 weken per jaar open
BSO - De Hooijbergh - Barsingerhorn (4)

Nieuws

Sfeer en inrichting
Toen we 18 jaar geleden het concept voor “De Hooijbergh” bedachten vonden ...
Lees verder
Zomer bij De Hooijbergh
“Poe, poe”, dat waren hete weken! Gelukkig hebben we heel veel schaduwrijke ...
Lees verder
Snoezelen
Wat is er nu fijner dan heerlijk ontspannen liggen in een knusse ...
Lees verder
Wat eten we vandaag?
Ja, bij kinderopvang De Hooijbergh eten de kinderen naast hun ontbijtje en ...
Lees verder
De-Hooijbergh-illustratie-haan-rechts
De-Hooijbergh-illustratie-varken-links