Wat-eten-we-vandaag-De-Hooijbergh

Wat eten we vandaag?

Ja, bij kinderopvang De Hooijbergh eten de kinderen naast hun ontbijtje en broodmaaltijd ook een warme maaltijd. Onze kinderen van het kinderdagverblijf krijgen dit tussen de middag en de kinderen van de buitenschoolse opvang schuiven om 18.00 uur aan tafel voor hun Diner.

De Vraag; “Wat eten we vandaag “ is dus een dagelijks ding en slaat vooral op wat voor groenten of is het rijst pasta of aardappelen waarbij nu de grote voorkeur van de kinderen naar de heerlijke pasta met spinazie uitgaat!

We hebben een geweldige kokkin die iedere dag weer iets heerlijks uit de pannen tovert. We hebben het hier over Nicole, die kan koken joh!!  Het is nogal niet wat, koken voor zoveel monden. Rekening houden met allerlei wensen; baby- hapjes, vegetarisch, glutenvrij, allergieën, ben ik nog iets vergeten?

Enfin, ze maakt er altijd weer een iets heerlijks van en de keuken is dan ook een plek waar rond elf uur      ‘s morgens het water je vanzelf in de mond loopt. Samen met onze Elles bepaalt ze het weekmenu.  Kinderen eten niet twee keer per week hetzelfde, wel handig als je drie keer per week bij De Hooijbergh eet. Er is één dag dat er vis op het menu staat en één dag dat er helemaal vegetarisch gegeten wordt. Ook is er één dag per week een (door onze kippen gelegd) eitje voor de kinderen i.p.v. vlees.

Elles zorgt ervoor dat alle boodschappen gehaald worden bij onze lokale winkels. We kiezen bewust voor duurzaam, gezond en kwaliteit. Dat betekent dat we producten kiezen die in het seizoen van het land komen en kiezen vooral voor biologische producten. Onze appels en peren halen we bij voorkeur het hele jaar door bij lokale fruittelers.

Kortom, we eten vooral lekker en gezond. Trouwens met de feestdagen voor de deur komt daar ook gerust wat minder gezonde varianten bij zoals pannenkoeken, pepernoten en schuimpjes….moet kunnen toch!