Blog-Snoezelen-Kinderopvang-De-Hooijbergh

Snoezelen

Wat is er nu fijner dan heerlijk ontspannen liggen in een knusse ruimte vol kussens en zachte dekens met hele fijne geluiden op de achtergrond van bijvoorbeeld de zee. Daar word je rustig van en je noemt het Snoezelen!

Onze jongste kinderen hebben geluk; zij hebben een eigen snoezel-kamer op de groep. Pure luxe natuurlijk, maar hij wordt maar wat vaak gebruikt. Je zal maar op die groep mogen werken zeg, kun je zelf ook gelijk even heerlijk bijkomen en ontspannen. Wanneer het licht gedimd wordt en er golven op de muren en plafonds verschijnen, zie je de verbazing van de kinderen, heel bijzonder!

We hebben de kamer een half jaar geleden ingericht en waren benieuwd of en hoe deze gebruikt zou gaan worden. De kinderen genieten zichtbaar van de langwerpige glazen buis waarin gekleurd licht visjes laat zweven en bewegen. Ook de lamp met heel veel “van kleur veranderende” sprietjes vinden ze prachtig. Op de grond liggen verschillende platen gevuld met olie en inkt. Wanneer je hier op drukt, gaat de vloeistof bewegen en dat wekt de interesse van onze kleintjes.

Voor een nog groter gevoel van geborgenheid kan een kindje er voor kiezen om in het kleine hutje te gaan liggen. Hier kijkt het in de spiegels naar zichzelf terwijl het wegzakt in de zachte kussens van pluche en droomt van het strand, de meeuwen en de zee.

Het is echt een aanwinst en gaat dan ook nòòòòit meer weg!